داکت اسپلیت

داکت اسپلیت نوعی سیستم سرمایشی گرمایشی است که در فصل سرد زمستان محیط را گرم و در فصل گرم تابستان محیط را خنک می‌کند. داکت اسپلیت یا اسپلیت کانالی مانند کولر گازی از دو بخش تشکیل گردیده اند کندانسور و هواساز :
۱)کندانسور که شامل  پروانه، کمپرسور، دینام، فین و … می‌باشد.

۲) هواساز نیز شامل فیلتر، سینی، کویل، دینام، اوپراتور، پروانه و … می‌باشد.

انواع داکت اسپلیت:

داکت اسپلیت شامل دو نوع می‌باشد:
۱- اینورتر:دراین نوع داکت اسپلیت، موتور الکتریکی به صورت متغییر کار کرده و به علت اینکه موتور در هر بار روشن و خاموش نمی شود  باعث سریع تر کار کردن آن می‌شود که می‌تواند در مصرف انرژی صرفه جویی کند. که منظور از دور الکتریکی متغییر این است که با توجه به میزان دمایی که شما تنظیم می‌کنید در مواقعی که محیط خنک می‌شود دور متغیر کم شده و و زمانی که دمای هوا گرم می‌شود دور متغیر زیاد می‌شود و همین امر سبب می‌شود در مصرف انرژی صرف جویی شود.

۲-معمولی: در نوع معمولی که دور موتور ثابت است موتور به صورت ثابت و همیشگی کار می‌کند و تا زمانی که شما نخواهید کم یا زیاد نمی‌شود و حتما باید خاموش یا روشن شود که همین امر باعث پر مصرف شدن این داکت اسپلیت  خواهد شد.

مزایای داکت اسپلیت:

  • قیمت و کارایی مناسب تر نسبت به سایر سیستم‌های تهویه هوا 
  • هوایی را که می‌خواهد به محیط انتقال دهد فیلتر می‌کند و هوای تازه و مطبوعی به محیط می‌دهد
  • دارای کانال های کوچک تری نسبت به کانال های کولرهای آبی
  • دارای  راندمان سرمایشی و گرمایشی بهتر در مقایسه با سایر سیستم‌های تهویه مطبوع

معایب داکت اسپلیت

  • امکان تنظیم دستی دما برای هر یک از اتاق‌های محیط تهویه شونده وجود ندارد. زیرا داکت اسپلیت، هوای سرد یا گرم را از طریق یک کانال مشترک انتقال می‌دهد.
  • داکت اسپلیت تمام قسمت‌های محیط را تهویه می‌کند. در این صورت حتی اگر قسمتی از محیط نیاز به تهویه نداشته باشد (یعنی خالی و بدون استفاده باشد)، داکت اسپلیت هم‌چنان کار تهویه هوا را انجام می‌دهد و باعث اتلاف انرژی می‌شود.
  • داکت اسپلیت برای گردش هوای محیط تهویه شونده از فن استفاده می‌کند. از این رو در صورت وجود سکوت، صدای این فن شنیده می‌شود و ممکن است باعث ناراحتی افراد شود.

محاسبه ظرفیت داکت اسپلیت

۱. تعیین نوع کاربری فضا

برای انتخاب داکت اسپلیت با ظرفیت مناسب باید نوع کاربری مشخص گردد. نوع کاربری پروژه می‌تواند مسکونی، اداری، تجاری، بیمارستانی، داروسازی یا هرنوع کاربری دیگر باشد. سپس، متناسب با کاربری موردنظر، از فرمول موبوطه می توان مقدار بار برودتی را  به طور تقریبی محاسبه کرد. برای مشاهده فرمول و نحوه استفاده از آن با سپهر انرژی همراه باشید

۲. تعیین ضریب شهر

هر شهری آب و هوای خاص خودش را دارد. مثلا از نظر ارتفاع از سطح دریا، رطوبت هوا، درجه حرارت هوای خشک در فصل تابستان و … با یکدیگر متفاوت‌اند. ضریب شهر یک عددی است که توسط روش‌های دقیقی متناسب با همان شهر محاسبه شده تا در فرمول نهایی محاسبه ظرفیت استفاده شود.

در جدول زیر، ضریب شهر برای مناطق مختلف کشور ارائه شده است که در فرمول نهایی محاسبه ظرفیت از آنها استفاده می‌کنیم.

شهر ضریب شهر (BTU/H)

مازندران – گیلان – گلستان

۳۸۰

تهران – اصفهان – مشهد – شیراز

۴۰۰

کیش – بوشهر – بندرعباس

۵۵۰

اهواز – یزد

۶۰۰

 

 فرمول محاسبه ظرفیت برای واحد های مسکونی

مساحت محیط (برحسب متر مربع)× ضریب شهر= بار برودتی

به عنوان مثال ظرفیت داکت اسپلیت برای یک واحد مسکونی صد متری در اصفهان میزان بار برودتی مورد نیاز ۴۰۰۰۰ btu/h می باشد.

۱۰۰×۴۰۰=۴۰۰۰۰

فرمول محاسبه حدودی مقدار ظرفیت داکت اسپلیت برای  واحدهای اداری

(مساحت محیط×ضریب شهر)+(تعداد رایانه×۶۰۰)+(تعداد کارکنان×۴۰۰)= بار برودتی 

مثال: یک واحد اداری به متراژ مفید ۲۵۰ متر مربع در شهر اصفهان را درنظر بگیرید که ۸ عدد رایانه و ۱۰ نفر کارمند دارد. 

(۴۰۰×۲۵۰) +(۶۰۰×۸) +(۴۰۰×۱۰) =۱۰۸۸۰۰

محاسبه حدودی مقدار ظرفیت اسپلیت کانالی برای واحدهای تجاری

مساحت محیط (برحسب متر مربع) × ضریب شهر × ۲= بار برودتی

مثال : یک واحد تجاری با متراژ ۵۰ مترمربع را در شهر اهواز درنظر بگیرید.

۵۰×۶۰۰×۲=۶۰۰۰۰

 وقتی که ظرفیت برودتی مورد نیاز محاسبه شد، باید تصمیم بگیریم که چه ظرفیتی از دستگاه داکت اسپلیت را انتخاب کنیم.  دستگاه‌های داکت اسپلیت در ظرفیت‌های ۲۴۰۰۰، ۳۰۰۰۰، ۳۶۰۰۰، ۴۲۰۰۰، ۴۸۰۰۰ و ۶۰۰۰۰ در بازار موجود است.

مصرف برق داکت اسپلیت چقدر است؟ آیا صرفه اقتصادی دارد؟

مصرف برق اسپلیت کانالی در حالت سرمایشی تقریبا با کولر گازی دیواری  یکسان است. همچنین از نظر اقتصادی هم نسبت به اسپلیت معمولی به صرفه‌تر است. زیرا همان‌طور که قبلا به آن اشاره شد، برای تهویه هوای محیط‌های بزرگ ممکن است به چندین اسپلیت معمولی نیاز باشد اما وجود تنها یک اسپلیت کانالی برای تهویه‌ی تمام محیط کافی است. بنابراین مصرف برق کمتر شده که نتیجه آن کاهش هزینه‌های انرژی می‌باشد.

این به صرفه بودن، هم در فصل تابستان به دلیل عدم مصرف آب توسط کولر آبی و هم در زمستان به دلیل عدم نیاز به شوفاژ و هیتر برقی در مورد این اسپلیت مشهود است.

نحوه نصب اسپلیت کانالی

برای نصب ،ابتدا باید یک مکان مناسب برای قرار دادن کندانسور در نظر بگیرید چرا که با قرار گرفتن آن در مقابل آفتاب و یا روی زمین باعث اختلال در عملکرد آن خواهد شد.
سپس  باید یک تیکه از سقف کاذب که درون راه رو و یا یک مکان که نیاز به آرامش زیاد ندارد را در نظر بگیریم و آن را به صورت حرفه ای درون سقف جا گیر کنیم پس از آن باید کانال کشی به تمام اتاق ها انجام میشود.
در مرحله بعدی باید کندانسور و هوا ساز به وسیله لوله‌های مسی و پلاستیکی به یکدیگر وصل شوند.
و در مرحله بعدی باید به درستی برق آن را وصل شود و سپس  امتحان شود و  در صورتی که مشاهده شد که به درستی کار می‌کند و صدای عجیب شنیده نمی شود، نصب به درستی انجام شده است.

برای مشاوره و خرید داکت اسپلیت به فروشگاه ما سر بزنید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *