به‌طور کلی رادیاتور منازل یک نوع مبدل حرارتی است که گرما را از سیال یعنی آب داغ در سیستم حرارتی گرفته و به محیط از طریق تماس سطحی با هوا و از طریق تابش گرمایی انتقال می‌دهد. جهت آشنایی بیشتر با این محصول پرطرف دار با سپهر انرژی همراه باشید.

radiators

انواع رادیاتور از لحاظ جنس:

۱- فولادی:

این مدل از رادیاتورها در مقایسه با رادیاتورهای پره ای، گرما را به صورت یکنواخت تری در محیط توزیع می کنند. امروزه بدنه رادیاتورهای فولادی  به صورت یکپارچه تولید می شود و به رادیاتور های پنلی معروف هستند. برای اطلاعات بیشتر و خرید رادیاتور پنلی به صفحه فروش رادیاتور پنلی در فروشگاه سپهر انرژی مراجعه کنید.

۲- آلومینیومی:

رادیاتور آلومینیومی به دلیل جنس فلز مورد استفاده، سبک می باشد.رادیاتورهای آلومینیومی در دراز مدت حتی در محیط های مرطوب مانند حمام زنگ نمی زنند. رادیاتور های پره ای از آلمینیوم ساخته می شوند.خرید رادیاتور آلومینیومی از فروشگاه سپهر انرژی

۳- مسی:

در میان فلزات مس بیشترین انتقال حرارت را دارد و همچنین مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارد، به همین جهت گزینه مناسبی جهت تولید رادیاتور می باشد؛ اما با توجه به قیمت بالای مس بیشتر در موارد صنعتی استفاده می شود.

۴- چدنی:

رادیاتور های چدنی نسل اول رادیاتور ها بودند و بصورت پره ای تلید می شدند. چدن مقاومت مکانیکی خوبی در برابر خوردگی دارد؛ اما وزن بالا و امکان شکستگی بیشتر باعث شد ان رادیاتور محبوبیت خود را از دست بدهد.

ویژگی های یک رادیاتور خوب

یک رادیاتور خوب و ایده آل رادیاتوری است که ثبات حرارتی بهینه داشته باشد یعنی این که دمای اتاق را در حدی از گرما حفظ کند و باید از لحاظ انرژی، انرژی کمتری مصرف کند و راندمان بالا و مقاومت مکانیکی خوبی داشته باشد.

۱- باید کیفیت رنگ آن خوب باشد تا به مرور زمان شکلی بدی پیدا نکند

۲- در برابر خوردگی مقاوم باشد.

۳- طول عمر بالایی داشته باشد .

۴- از لحاظ قیمت مناسب باشد.

۵- از لحاظ مکانیکی مقاوم باشد.

۶- دارای گارانتی و خدمات پس از فروش باشد.

۷- راندمان بالایی داشته باشد.

۸- سرعت بالایی در هنگام گرم کردن محیط داشته باشد.

۹- انرژی زیادی مصرف نکند و بهینه باشد.

مقایسه رادیاتور فولادی و آلومینیومی

طول عمر رادیاتورها

 فولاد یک فلز با دوام و با طول عمر بالا می باشد که اخیرا در تولید رادیاتورها به شدت مورد توجه قرار گرفته است. یکی از مزایای استفاده از رادیاتورهای با جنس استیل, این است که بسیار در برابر رسوب مقاوم است. جنس استیل مورد استفاده در تولید رادیاتور بسیار مهم است.

البته نباید فراموش شود که نوع آبکاری محافظتی بر روی فلز رادیاتور در طول عمر آن اهمیت بسیار بالایی دارد. البته امروزه از انواع فولاد ضدزنگ در ساخت رادیاتورها استفاده می‌شود که نیاز کمتری به تعمیر و نگهداری دارند. فولاد ضد زنگ از نظر گرما عملکردی شبیه فولاد نرم دارد، هرچند که کیفیت بالاتری را ارائه می‌دهد و نیازی به تعمیر و نگهداری ندارد و دلیل آن عدم زنگ زدگی این نوع از فولاد است. 

با این وجود، با فلز آلومینیوم باید با ملاحظه بیشتری برخورد کرد،  باید مراقب آسیب خوردگی، لپ پریدگی و همچنین فرورفتگی آن بود. رادیاتور آلومینیومی بسیار سازگار با محیط زیست می باشد چراکه آلومینیوم یک فلز قابل بازیافت است.

مقایسه نصب ، تعمیر و نگهداری

تعمیر و نگهداری رادیاتورهای آلومینومی نسبت به نمونه‌های فولادی آسان‌تر است؛ زیرا در صورت سوراخ شدن یک پره، می‌توان آن را به تنهایی تعویض کرد. اما در صورت ایجاد سوراخ در رادیاتورهای فولادی باید آن‌ها را به طور کامل تعویض نمود. به همین دلیل برای افرادی که نمی‌خواهند در مدت کوتاهی ناچار به پرداخت هزینه جدید برای تعویض رادیاتور شوند، رادیاتور آلومینیومی گزینه بهتری است. نصب محصولات پره‌ای یا آلومینیومی روی دیوار راحت‌تر است چرا که وزن پایینی دارند و به آسانی می‌توان آن‌ها را روی دیوار مهار کرد. هزینه نصب آنها نیز نسبت به رادیاتورهای فولادی کمتر است

لازم به ذکر است که فولاد دارای نگهداری ساده‌ای است و با تمیز کردن آن چند بار در سال می‌توان آن را به خوبی حفظ کرد و از این جهت مورد پسند و جذاب است.

قابلیت فروش و بازیافت

به دلیل اینکه رادیاتورهای آلومینیومی به راحتی تعمیر می‌شوند و می‌توان با افزایش یا کاهش تعداد پره‌ها، توان گرمایشی آن‌ها را تغییر داد، گزینه خوبی برای فروش هستند. این نوع از رادیاتورها از آلومینیوم ساخته می‌شوند و به همین دلیل قابلیت بازیافت هم دارند و می‌توان به سادگی آن‌ها را به چرخه تولید بازگرداند؛ درنتیجه در این قسمت از مقایسه رادیاتور فولادی و آلومینیومی، برگ برنده به نفع مدل آلومینیومی خواهد بود.

مقایسه میزان مصرف انرژی

منظور از ممیزی انرژی در رادیاتورهای فولادی و آلومینیومی، میزان مصرف انرژی در آن‌ها و مقایسه این دو مدل از دید بهینه بودن انرژی است. از این نظر می‌توان گفت که رادیاتورهای فولادی بهتر هستند و عملکرد موفق‌تری دارند؛ زیرا رادیاتورهای آلومینیومی فضای بیشتری برای تولید گرمای مشابه نیاز دارند و درنتیجه معمولا مصرف انرژی بالاتری دارند.

کارایی

فولاد حرارت را به آسانی منتقل میکند . همچنین ذخیره حرارتی خوبی نیز در خود دارد. شما اگر سیستم حرارت مرکزی خود چه پکیج باشد چه موتورخانه را خاموش کنید مشاهده میکنید تا چندین ساعت رادیاتورهای با جنس استیل برای شما انتقال حرارت انجام میدهند و خانه را گرم میکنند.

آلومینیوم یک فلز با ضریب حرارتی بسیار بالاست. این یعنی به راحتی حرارت را منتقل میکند. در صورتی که شما دمای پکیج شوفاژ خود را بالا ببرید رادیاتورها با این جنس بسیار سریعتر از رادیاتورهای فولادی گرم میشوند.

با توجه به قابلیت انتقال حرارت رادیاتور آلومینیوم می توانید انتظار داشته باشید که اگر بعد از مدت زیادی پکیج یا موتورخانه محل کار یا سکونت خود را روشن میکنید خانه بسیار زودتر نسبت به رادیاتور های فولادی گرم شود . رادیاتورهای آلومینیومی برای تولید حرارتی برابر با مدل فولادی به میزان کمتری آب نیاز دارند. این یعنی میتواند در هزینه های سالانه و استهلاک ناشی از پمپ صرفه جویی کند. همچنین با توجه وزن سبک آنها، نصب و جابجایی آنها بسیار راحت تر از رادیاتورهای فولادی می باشد،در واقع به همین دلیل هزینه نصب آنها نیز نسبت به رادیاتورهای فولادی کمتر است.

رادیاتور فولادی زیباتر است یا رادیاتور آلومنیومی

دست سازندگان رادیاتورهای فولادی برای ایجاد طرحهای زیبا و ساده بسیار باز است. چرا که ارزان و متنوع است. همچنین این فلز را می‌توان به اشکال مختلف، طرح‌ها و رنگ‌ها تولید کرد. رادیاتورهای فولادی تولید شده معمولا طراحی بسیار زیبایی دارند. این قضیه با توجه به افزایش تولیدکنندگان رادیاتور کمی پررنگ تر نیز شده است. چرا که همه به دنبال جذب مشتری بیشتر طراحی های زیبا و هوشمندانه انجام می دهند.

رادیاتورهای آلومینیومی نیز می‌توانند در استایل‌ها و شمایل مختلف ساخته و تولید شوند. همچنین دارای طرح‌ها و رنگ‌ها متنوع هستند.

خب حالا دیگه اطلاعات خوبی راجع به رادیاتور ها دارید. پس به فروشگاه ما سر بزنید و بصورت اینترنتی یه خرید راحت و مطمئن داشته باشیداما اگه هنوز تو انتخاب و خرید شک دارید، کارشناسان ما میتونن شما را راهنمایی کنند. پس با ما در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *